Најновије вести

Вучић на конференцији са Путином: Ићи ћемо још чешће у Русију

Владимир Путин је рекао да су Србија и Русија пријатељске земље и да ће Москва наставити да подржава Србију. Александар Вучић је истакао да га бројни представници “разних земаља” питају зашто иде у Русију. Ићи ћемо још чешће, наставићемо сарадњу, без обзира на све што ће неко да каже, поручио је Вучић.

 

Председници Александар Вучић и Владимир Путин су се састали данас у Сочију, а затим су се обратили медијима.

Владимир Путин је рекао да Русија посвећује велику пажњу безбедности региона Балкана и да има садржајан дијалог са свима. Желе, каже, да допринесу атмосферу добросуседства.

Истиче и да је позиција Москве у вези са питањем Косова и Метохије непроменљива и да сматра да је основ за решавање тог питања Резолуција 1244.

Русија подржава суверенитет и целовитост Србије, и адекватно обезбеђење интереса свих етничких група, рекао је Путин.

Додаје да је Русија спремна да подржи компромисно решење Београда и Приштине али и напоменуо да ће Москва подржати став Србије.

Председник Србије је рекао да Русија може да рачуна на подршку Србије, баш као што и Србија рачуна на подршку Русије.

“Не постоји документ за који би Русија гласала против интереса Србије, нити документ за који би гласала Србија, а да је против интереса Русије”, рекао је Вучић.

Каже да га бројни представници “разних земаља” питају зашто иде у Русију, а да је он поносан и да му је част да се сусретне са Путином.

Наводи да мање од њих “чека у реду код Путина” и да му руски председник указује једнако, ако не и веће потшвање него њима.

“Ићи ћемо још чешће, наставићемо сарадњу, без обзира на све што ће неко да каже. Уверени смо да ће бити у корист и за добробит руског и српског народа”, рекао је Вучић.

Двојица председника су истакла одличну војно-техничку сарадњу. “Путин ме је претходног пута посаветовао шта да купимо. Послушао сам тај савет, и то треба да нам дође у Србију”, истакао је Вучић.

Председник Србије је рекао да је прихватио позив Путина да следеће године борави у Москви поводом Дана победе 9. маја.

Ово је, иначе, Вучићев 17. састанак с председником Русије, а трећи за годину дана.

Подели на: