Најновије вести

Вучић на Сабору СПЦ

Председник Србије Александар Вучић, на позив патријарха Иринеја, присуствује седници редовног годишњег заседања Светог архијерејског сабора Српске православне цркве.

 

Заседању Сабора СПЦ, у Патријаршији, присуствује и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

Председник Србије ће се обратити члановима Сабора, са којима ће разговарати на тему актуелне ситуације у вези са Косовом и Метохијом, али и другим питањима од значаја за Србију и српски народ уопште, као и за односе државе и цркве.

Вучић је јуче изјавио да је поносан што ће имати прилику да присуствује Сабору СПЦ на којем ће, како је најавио, говорити о КиМ, данашњој позицији Србије и односу државе према цркви, као и да ће истинама и чињеницама одговорити свима онима који су тражили “његову анатему и говорили најлошије ствари о њему”.

Поводом медијских навода да су неке владике против његовог обраћања, нагласио је да је за њега велика част што ће присуствовати том догађају и да је то прилика да представи оно што радимо и да одговори на све неистине.

“Уопште се нећу се либити да онима који су тражили моју анатему и говорили најлошије ствари о мени одговорим, не увредама, него чињеницама и да говорим о будућности Србије”, рекао је Вучић.

Председник је захвалио патријарху Иринеју на позиву да учествује на Сабору и навео да ће имати много воље и енергије да говори о Косови и Метохији, позицији Србије данас и односу државе према цркви.

Изразио је уверење да ће његово присуство Сабору бити од значаја за дијалог и разговор оних који не морају увек исто да мисле.

Подели на: