Најновије вести

Вучић на седници Владе подноси извештај о КиМ, састанци са патријархом и амбасадорима Кине и Русије

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће седници Влада Србије на позив премијерке Ане Брнабић на којој ће поднети извештај о разговорима са представницима Срба са КиМ. Председник Вучић ће се састати и са патријархом Порфиријем и Синодом СПЦ, као и са амбасадорком Кине Чен Бо и амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком.

 

 

На седници Владе која почиње у 10 часова у Палати Србија председник Вучић поднеће извештај о разговорима са представницима Срба са КиМ, који су најавили повлачење из свих приштинских институција због последњих потеза премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

Након тога председник Вучић састаће се са амбасадорком Кине Чен Бо, а потом и са амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком.

Председник Србије састаће се у Патријаршији са патријархом Порфиријем и Синодом СПЦ. Вучић ће патријарха и Синод упознати са најновијом ситуацијом на Косову и Метохији. Тај састанак је заказан за 13 сати.

Вучић се јуче састао у вили “Бокељка” са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком.

Вучић је отказао све посете у иностранству и извинио се председнику Египта Абделу Фатаху ел Сисију због отказивања присуства на великом скупу ЦОП 27, који се одржава у Шарм ел Шеику од 7. новембра.

Председник Вучић претходно је најавио је да ће се у суботу, недељу или понедељак обратити грађанима и објавити многе детаље из разговора са европским челницима и упознати их са свим притисцима и лицемерјем.

Најавио је да ће тада рећи какве одлуке ће донети, као и шта ће се радити када је реч о енергентима, храни, али и другим питањима.

 

Подели на: