Најновије вести

Вучић: Најбоља потврда јединства и борбе за националне интересе

Председник Србије Александар Вучић поручио је да је победа кандидата Српске листе на ванредним изборима на северу КиМ најбоља потврда јединства и борбе за најважније државне и националне интересе.

 

Aлександар Вучић се телефонским путем обратио окупљенима у центру Косовске Митровице.

Председник је том приликом захвалио свим људима који су, како каже, изашли на изборе на северу Косова и Метохије – “у нашој земљи, у нашој Србији”.

“Хоћу да се захвалим људима јер, без обзира на то што су били позивани са различитих страна и провоцирани од свих да на изборе не изађу, да им се каже да није важно ко ће да их представља јер немамо шансу да опстанемо на својим огњиштима. Наши људи су показали огромну енергију и жељу да се боре за своју будућност и за боље сутра своје деце”, рекао је Вучић.

Захвалио им је што су изашли на изборе и подржали Српску листу, и честитао представницима те листе у све четири општине.

Овиме, како каже, нису решени сви проблеми, али су Срби показали да ће заједнички и јединствено да се боре за решавање проблема и за сопствене интересе.

“Мислим да после свих претњи, уцена, ужасних увреда, страшних и тешких речи које су против Српске листе и нас свих изговарали и Албанци, али и неки Срби, да је ово најбоља потврда политике јединства, борбе за наше виталне националне и најважније државне интересе”, рекао је Вучић и захвалио Србима на важној одлуци да се боре за своја огњишта и чувају српски народ од нестанка.

Најавио је састанак са представницима Срба у Београду пре седнице Скупштине о Косову и Метохији, како би разговарали о томе шта чинити у будућности.

“Да се припремимо и за Париз, за све састанке и да будемо апсолутно јединствени. Да верујемо једни другима и покажемо да српска слога и јединство побеђују и да нико српски народ и Србију не може да победи”, рекао је Вучић.

Обећао је да ће увек бити заједно са српским народом на Косову и да ће се сви делови Србије борити и за њихов опстанак и за државу Србију.

“Живео наш народ на Косову и Метохији и живела наша Србија”, поручио је Вучић.

Окупљени у центру Косовске Митровице поздравили су аплаузом председника Вучића, уз повике “Ацо, Србине”.

Подели на: