Најновије вести

Вучић након 12 сати разговора у Охриду: Ништа није завршено вечерас, тек је почело, очекује нас озбиљан посао

,,Имали смо пристојан и конструктиван разговор са бројним неслагањима”, нагласио је председник Србије након маратонског трилатералног састанка са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, званичницима ЕУ – високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом и специјалним представником за дијалог Мирославом Лајчаком у Охриду, који је трајао готово 12 сати.

 

 

 

,, Никакав дан ,,Д” није био данас, ништа није завршено, тек почиње”, рекао је Вучић и додао да у мору незадовољства има ,, зрно задовољства”.

Он је нагласио да је требало да се договори имплементациони план, али је некакав договор постигнут , који би ушао у преговарачки процес и који ће морати да поштују обе стране.

,, Неколико тачака смо договорили, а Европски Савет ће процењивати колико је ко урадио у имплементационом плану, у коме је као приоритет одређено формирање ЗСО и то у скаду са раније постигнутим споразумима”, рекао је Вучић и додао:

.,,Због тога сам заиста задовојан, још се говори о несталим особама и прича о донаторским конференцијама, али то ће зависити од тога јер ће имплентациони план сасвим сигурно морати да се надограђује.

Вучић је рекао да се ништа није завршило вечерас већ да, како је рекао, тек почиње.

Он је подвукао да смо јасно одредили своје ,, црвене линије”, онако како је то и Курти урадио.

,,У месецима пред нама очекује нас озбиљан, не лак посао”, рекао је Вучић и додао да он ништа није потписао па и није у обавези да испуњава, за разлику од Куртија који је потписао формирање ЗСО, па то сада мора да учини.

,,Ово је дуг, озбиљан и тежак процес јер морамо да пронађемо решења ” рекао је Вучић и нагласио да це сутра подробно обавестити јавност о детаљима састака у Охриду.

 

Подели на: