Најновије вести

Вучић: Наменска индустрија претрпела штету због случаја “Крушик”

Председник Александар Вучић најавио је да ће се за десетак дана састати са представницима наменске индустије у Србији која је, каже, у претходном периоду због случаја “Крушик” претрпела велику штету. Прокоментарисао је и изјаву Драгана Ђиласа о платама, а осврнуо се и на изјаву Жељка Комшића о независности Косова.

 

Вучић је, упитан може ли саопштење компаније “Крушик” “уразумити оне који својим изјавама угрожавају рад компаније”, рекао да није прочитао саопштење у целини и да не би могао да га коментарише, осим кључне поруке коју је видео, а то је да им је нанета велика штета.

Навео је, одговарајући на питања новинара приликом отварања Ипсилон крака код Суботице, да ће се у наредних десетак дана састати са представницима наменске индустрије Србије.

“Нанели су велику штету Србији, Ваљеву, Крушику. Мораћемо да се боримо, да подижемо Србију, војну индустрију, да заштитимо 11.000 радника и да гурамо Србију напред”, рекао је Вучић.

Холдинг компанија “Крушик” саопштила је јуче да су наводи о такозваним злоупотребама у “Крушику” нанели највећу штету управо компанији и апеловала на јавност и медије да пословање и контролу пословања препусте надлежним органима и институцијама, а фабрику не користе за дневно-политичке размирице и личне промоције.

На изјаву Драгана Ђиласа да су плате у Србији, посебно лекара, мале и да ће се то променити шест месеци по “паду “Вучића”, председник Србије одговорио је да су плате лекара опште праксе и специјалиста, без минулог рада и дежурстава, сада између 77.000 и 97.000 динара.

Грађани, дакле, могу и то да изаберу, каже Вучић, али не верује, напомиње, да ће изабрати ту политику.

Рекао је да су плате лекара за 35 одсто више него што је било у Ђиласово време.

“То (повећање) не можете да направите за шест месеци. Потребне су године да почистите тајкунски начин владања земљом, лоповлуке и много незнања које су оставили иза себе”, рекао је Вучић.

“Да немате планове да уништите Републику Српску”

Упитан како види реаговања из БиХ да Стратегија може да наруши односе две државе, Вучић је подсетио да је председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић, пре три дана рекао да је, што се њега тиче, Косово независно и да је то завршена прича.

То се не ради, посебно ако сте у БиХ, која није признала Косово, подвукао је председник Србије.

“Прећутао сам то, реч нисам рекао. А, ми у Стратегији имамо да је наш посао да чувамо и помогнемо очување РС у оквиру БиХ. Шта вам ту смета? Је л’ имате неке планове да уништите РС? Је л’ то проблем, што ћемо да чувамо Дејтонски споразум”, упитао је Вучић.

Поручио је да нико није рекао да РС треба да се уједињује са Србијом, већ је само речено да се очува РС у оквиру БиХ.

“Пастор је мост према Орбану”

Председник је изјавио да је презадовољан сарадњом СНС и СВМ, јер су те две странке успеле много тога заједнички да ураде на корист грађана, те додао да је председник СВМ Иштван Пастор био “мост” према мађарском премијеру Виктору Орбану.

Председник је приметио да је Пастор, пре свега, био мост према Орбану, захваљујући чему су се приближили Србија и Мађарска.

“И не само да их приблжимом већ да осећамо искрено пријатељство. Где год одем, они који су увек на страни Србије и српског народа су увек Мађарска, Виктор Орбан и Петер Сијарто”, рекао је Вучић.

Подели на: