Најновије вести

Вучић: Напади на српске светиње на КиМ апсолутно недопустиви

Председник Србије Александр Вучић изјавио је данас да је угрожавање верских објеката на КиМ апсолутно недопустиво, као и да албанско друштво на КиМ подстиче такво понашање према Србима уместо да јавно критикује

 

 

Вучић: Напади на српске светиње на КиМ апсолутно недопустивиНа питање новинара да прокоментарише то што су јуче исписани графити у Прилепцу, родном месту кнеза Лазара на српским светињама, иако је Унеско донео одлуку да су српске светиње угрожене и да је потребна међуанродна заштита, Вучић је рекао да су верски објекати и у претходном периоду били угрожавани на КиМ и да је Унеско управо зато и донео ту одлуку.

“Али, када имате дурштво у коме се такво понашање према Србима подстиче, а не јавно критикује, онда је логично да се са тим суочавамо на дневном нивоу”, навео је Вучић.

На питање како ћемо саучувати Трепчу коју Приштина сматра својом имовином, Вучић је рекао да билагао када би рекао да ће бити лако.

“Знају Срби на КиМ да ће бити тешко и свака битка за физичко очување Валача и Газивода, и металуршког и рударског дела Трепче, као и малих рудника посебно у општини Лепосавић. Неће бити једноставно, нити лако, али борићемо се јер алтернтаиву у тој борби немамо. Они знају да је Србија уз њих и да ћемо их помагати на све начине”, поручио је Вучић.

 

Подели на: