Најновије вести

Вучић: Неће Џаферовић да говори Србији шта да ради

Србија поштује Дејтонски споразум све време и увек ће водити политику мира и стабилности, а никада неће бити слуга ни Бакира Изетбеговића, ни Шефика Џаферовића, нити ће они говорити Србији шта она треба да чини, поручује председник Србије Александар Вучић.

 

Председник Србије је то рекао на молбу Тањуга да прокоментарише изјаву босанског члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића, који је навео да Вучић и Србија делима, а не речима, треба да покажу да поштују БиХ.

Џаферовић је рекао и да се са данашњег састанка у Београду, представника РС и државног врха Србије, чула “стандардна порука о поштовању Дејтонског споразума”, коју, како тврди, прате поступци који од ње одударају.

Председникова изјава тим поводом у целини гласи:

“Србија поштује Дејтон све време, али Србија није ни патрљак ни слуга, нити ће икада бити, ни Бакира Изетбеговића, ни Џаферовића. То што они говоре нажалост говори много више о њима него о Србији и било коме од нас. Људи који сваког дана траже разлог да уђу у сукоб са неким, који сваког дана прете ратом, људи који сваког дана траже да некоме држе придике и лекције, мислећи да имају пуно морално право на то увек, више говоре о себи него о било коме од нас”, казао је Вучић.

“Ја ћу се за разлику од њих борити за мир, не држећи им лекције. Наставићу са тим. А неће они никада бити ти који ће мени рећи шта треба да чиним и шта Србија треба да ради”, нагласио је председник Србије.

Вучић је истакао да Србија поштује Дејтонски споразум и казао да они који сваког дана позивају на рат уколико им се нешто не допадне и не свиђа, и који мисле да имају право на некакве освете, и који мисле да имају право да држе моралне придике свакоме у региону, боље да о себи добро промисле, него што са таквом политиком настављају, јер та политика неће ићи на уштрб Србије и на штету њених грађана, већ на штету неких других.

“Што се Србије тиче ми ћемо водити политику мира и стабилности. Ако им се свиђа, свиђа, ако им се не свиђа, не свиђа. Али они ту политику неће условљавати, а ни ми нећемо дозволити да условљавају и никада се нећемо руководити њиховим речима и њиховим интересима”, закључио је Вучић.

Подели на: