среда, 22. септембра 2021. | 13:00

Вучић: Нећемо дозволити нову Олују

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Скупштину, а у 10.30 часова обавестиће посланике у Скупштини и грађане Србије о најнобијим дешавањима на Косову и Метохији.

 

Председник је рекао да су већ упозорили да албанске снаге припремају хапшење под избоговор борбе против криминала и да ће то донети огроман страх код српског народа.

“Јутрос пре 6 часова је кренула та операција и до сада су упали на територију севера КиМ са 73 возила и још 50 возила у јужној Митровици. До сада имамо поврђено хапшење 23 лица српске и бошњачке националности на територији 3 општине Зубин Поток, Косовоска Митровица и Лепосавић”, рекао је Вучић.

Он је рекао да има доказе да Албанци пуцају на Србе, али да Срби нису имали никакво оружје!

“У току је премлаћивање Срба у Зубином Потоку, упадају у куће, све ломе. Није било жртава. Ја сам ступио у контакт са бриселском администрацијом, упознали смо их са ситуацијом и они су нам саопштили да је у току полицијска акција против криминала и корупције. Наравно они ће ухапсити још 5 полицајаца албанске националности како би изгледало као да је та полицијска акција против криминала, а циљ је заправо да се заплаше Срби. По први пут сам осетио дозу узнемирености и бојазан да овакве акције могу да се наставе. Постоји информација да је претучен и приведен један руски држављаних Михаил, радник УМНИК администрације и о томе смо обавестили и Русију”, рекао је Вучић.

“Ми смо јутрос ступили у контакт са представницима НАТО-а, од којих смо добили обавештење да се они не мешају у то. Нама је НАТО саопштио да је данашња акција борба против корупције и криминала, и то је све што су могли да нам кажу и позивали нас да се умиримо и разумемо да је у питању акција борбе против корупције. Довољно нам је јасно о каквом је лицемерју реч и јутрос сам наредио пуну борбену готовост и наша војска уколико дође до било каквог угрожавања на КиМ заштитиће наш народ. Свесни смо свега што се збива и наставићемо да радимо на очувању мира и стабилности”, рекао је Вучић и поновио да нећемо дозволити нову Олују.

Борићемо се да сачувамо мир и стабилност, али бићемо спремни да у најкраћем могућем року заштитимо наш народ.

Иначе, Скупштина Србије наставила је данас седницу на чијем дневном реду је разматрање извештаја о Косову и Метохији, а посланици на почетку рада користе прилику да поставе питања и траже обавештења од представника власти. После тога од 10 сати почела је расправа о Косову и Метохохији.

Подсетимо, Вучић је јутрос покренуо интензивне дипломатске активности после упада специјалних јединица РОСУ на север КиМ, речено је у његовом кабинету.

Председник Србије затражио је од западних политичких центара да обуздају Приштину и ставио до знања да Србија неће дозволити етницко чишћење на Космету.

У Северној Митровици јутрос у 6.10 часова огласиле су се сирене поводом упада специјалних албанских снага РОСУ на север Космета. Специјалци РОСУ у три колоне и наоружани дугим цевима ухапсили су јутрос најмање 6 Срба, припадника косовске полиције, а потом је стигла вест да је досад ухапшено 13 Срба.

Подели на: