Најновије вести

Вучић: Нећемо имати лаку позицију по питању КиМ, чекамо став ЕУ

Србија неће имати лаку позицију када је реч о решавању питања КиМ, пошто се САД залажу само за признање незавиности Косова и то се неће променити, изјавио је председник Србије Александар Вучић и додао да очекује и од ЕУ да изнесе свој став.

 

На питање новинара да прокоментарише изјаву Филипа Рикера да нормализација води ка међусобном признавању Србије и Косова, као и да ли су грађани упознати са притисцима који долазе са Запада, Вучић је рекао да се труди да сваког дана говори оно што је истина, а то је да је за САД Косово независна држава.

“Само их то интересује, све остало су ситнице, али то је суштина. Нисам од оних који ће да каже –променило се и биће дургачиије. Која год администрација у САД да буде, очекиваће признавање Косова”, рекао је Вучић после отварања реновиране Палате правде.

“Али, очекујем од ЕУ да кажу свој став, јер нам нису рекли на почетку да је признање Косова крај процеса, већ су рекли да је потписивање обавезујућег документа, који би створио услове за нормализацију односа Беогада и Приштине или Србије и Косова, али нигде није спомињано експлицитно признање Косова. Чекамо да видимо шта ће да кажу”, рекао је председник.

Вучић је додао да није лака позиција и да они који говоре супротно покушавају вицевима да стичу популарност код народа.

Каже да он као председник земље мора да буде озбиљан и одговоран и да зато не очекује да ће Србија имати лаку позицију.

Подели на: