Најновије вести

Вучић: “Нисам наиван, запад има снагу да убеди Харадинаја за таксе”

Председник Србије Александар Вучић оценио је да западне земље знају да је неопходно да Приштина укине таксе како би се наставио дијалог и да “није наиван да верује да немају снагу да убеде косовског премијера Рамуша Харадинаја да то уради.

 

Jа сам указао да је неопходно да укину таксе, све остало је ствар разговора. Они то знају и нисам наиван да верујем да немају снагу да убеде Харадинаја. Моја молба је да то учине снажније и на начин да ће Приштина морати да то спроведе у дело”, рекао је Вучић у Братислави након разговора са в.д. помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију Филипом Рикером и америчким сенатором Роном Џонсоном.

Вучић је казао и да је имао поруку за председника САД Доналада Трампа “да дође да посети Србију”, јер је “мало земаља где он има подршку већине народа” и да би његов долазак била “велика промена у односима”.

Упитан да прокоментарише “све чешће помињање Велике Албаније од стране неких албанских и косовских функционера”, он је казао да је данас добио “шест молби да ни случајно не помиње велику Албанију”, а да сви знају да је Велика Албанија део стратегије косовских власти”.

“То ће се наставити и то није случајност, ни успутна ствар. То постаје њихова стратешка политика”, навео је Вучић.

Коментаришући изјаву Харадинаја на Твитеру “да позиција Косова никада није била јача”, Вучић је навео да се “не би кладио у то”.

“Када је ваша позиција јака, онда не морате стално да понављате то”, казао је Вучић.

Додао је и да су Београд и Приштина “далеко од договора и било каквих озбиљних разговора”.

Подели на: