Најновије вести

Вучић: Новинарско питање није утицало на моје здравље

Председник Александар Вучић рекао је да питање новинара Н1 није утицало на погоршање његовог здравственог стања, већ је реч о погоршању његове хроничне болести.

 

Председник је навео да је за његове здравствене проблеме крива непажња и нередовно узимање лекова за срце и притисак.

“Новинари немају везе са мојим здравственим стањем, ја сам хронично болестан, плус акутни проблеми. То је моја ствар и нико нема везе с тим”, рекао је Александар Вучић на конференцији за новинаре након потписивања комерцијалног уговора за изградњу ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница.

“Захвалио бих се свима који су бринули, није била лака ноћ у петак на суботу. Хвала на бризи и посебно онима који су желели да нестанем јер ме мотивишу да се још више, снажније, храбрије и одлучније борим за Србију него што сам чинио до јуче”, истакао је Вучић.

Прдседник је рекао да њега “брине то што су Н1, а и њихов шеф све време лагали да је он или неко од његових рекао да је му је здравствено стање повезано са питањем новинара те телевизије”.

Истакао је да може да “подноси” свакаква питања, и да се радује сваком ко пита нешто, било сувисло или, некада, несувисло.

“На основу њих, лакше објашњавам народу разлику између истине и лажи, за шта се неки други залажу”, поручио је Вучић.

Председник је поновио став да, иначе, не бежи од новинарских питања и да никада није бежао, већ да је, напротив, увек био спреман и биће спреман да одговори на сва питања новинара, јер му пружају прилику да “укаже на лажи којима се служе поједини медији или политички противници и да покаже грађанима шта је истина”.

“За разлику од свих других политичара у земљи, никада нисам бежао од питања. Та питања ми пружају увек велику прилику да на најбољи могући начин раскринкам неистине појединих медија и лажи политичких противника”, рекао је Вучић поводом речи председника НУНС-а Жељка Бодрожића да би било добро да дође да одговара на питања Времена, НИН-а, листа Данас….

Председник је истакао да за њега не постоји боља прилика него да “у тренутку када неко изађе са неистинама које сваки дан понављају добије простор да директно покаже колико немају озбиљну аргументацију”.

“Никада нисам бежао, никада нисам склањао теме под тепих, нисам се скривао и зато сам увек побеђивао. Било би претерано да кажем да сам растурао политичке противнике, али растављајући на саставне делове њихове лажи, показивао сам да сам спреман, да сам био спреман и да ћу увек бити спреман. И победићу их увек”, рекао је Вучић.

Председник је истакао да за њега не постоји боља прилика, него да у тренутку када неко изађе са неистинама које сваки дан понављају, добије простор да директно покаже “колико немају озбиљну аргументацију”.

“Мислим да је суштина мог успеха у последњих седам година управо у томе – што никад нисам бежао од тога, никад нисам скривао теме, стављао под тепих, већ сам се борио и одговарао”, оценио је Вучић.

Како је додао, зато је, захваљујући истини коју је износио, озбиљној аргументацији и резултатима рада, увек побеђивао, и то без икаквих проблема.

“Било би претерано да кажем да сам растурао политичке противнике, али растављајући на саставне делове лажи које су износили, увек показовао колико ми је чиста савест, колико радимо, боримо се и волимо своју земљу, али и колико су бесмислени напади чији је циљ само да вам кажу – ‘ајде да те нема, да ми дођемо на власт’, а план и програм… Није ни важно”, рекао је председник.

Поновио је да је спреман, као што је увек био спреман и биће убудуће да одговара на сва питања.

“И нека се не радују томе превише, победићу их све заједно, аргументима, чињеницама и истином. Победићу, зато што многима од њих није стало да поставе питања, већ да буду политички протежеи за неке”, навео је Вучић.

Како је рекао, он сам нема проблем са тим.

“То ми пружа огромну сатисфакцију и шансу да на најбољи начин покажем грађанима Србије шта је истина, а шта није”, додао је Вучић.

“Раст у четвртом кварталу између 5,2 и 5,5 одсто БДП”

Вучић је навео да очекује да ће Србија ову годину завршити са растом БДП-а између 3,7 и 4 одсто и да ће тако бити међу најбољим земљама у региону и Европи.

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да очекује да ће Србија у четвртом кварталу имати раст бруто друштвеног производа између 5,2 и 5,5 одсто.

Подсетио је да је у трећем кварталу раст српске економије 4,7 одсто БДП, наводећи да је само Мађарска у целој Европи испред Србије са 4,8 одсто, уз опаску да недостају подаци за још три земље.

“Очекујем да у четвртом кварталу имамо између 5,2 и 5,5 одсто и верујем да ћемо бити земља са набржим растом економије у последњем кварталу ове године”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, инвестиције које подржава и финансира влада доприносе додатном расту земље, што доприноси паду јавног дуга и бољем позиционирању на финансијском тржишту, већем поверењу инвеститора и расту броја страних директних инвестиција.

“Ниво страних директних инвестиција у првих девет месеци је 2,87 милијарди, што је више него прошле године која је била рекордна”, рекао је Вучић.

Навео да је Србија, не оштетивши и не угрозивши финансијску стабилност Србије, у октобру успела да купи још девет тона злата и да се додатно осигура.

“Имамо највеће количине злата у историји Србије, преко 31 тоне, и наставићемо и даље то да радимо због тога што видимо у ком правцу се креће криза у свету”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је прогноза да ће раст у еврозони пасти са 1,3 на 1,1 одсто.

“Ми рачунамо да ћемо завршити између 3,7 и четири одсто целу годину и кад се саберу са прва два квартала да ћемо бити најбољи у региону, иако смо у првом кварталу били међу најлошијима, да ћемо годину завршити као најбољи у региону и најбољима у Европи”, закључио је Вучић.

“Спремна четири поглавља, ЕУ ће донети политичку одлуку”

Председник је изјавио је да су четири поглавља у преговорима Србије са ЕУ спремна, а да од ЕУ зависи каква ће политичка одлука бити донета и да ли ће и колико поглавља бити отворено до краја године.

“Да ли ће бити отварања нових поглавља или не, немам појма, то зависи од њих (ЕУ). Како они буду одлучили, тако ће да буде”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре упитан шта очекује од плана Емануела Макрона за реформу политике проширења ЕУ и да ли ће бити отварања нових поглавља.

Председник је навео да Србија већ неко време има припремљена четири преговарачка поглавља.

“Да ли ће неко да донесе политичку одлуку да се отвори једно, два, три поглавља… Нит се секирам”, рекао је Вучић.

Навео је да би додао још нешто, али да неће “да се Јадранка (министарка европских интеграција) не наљути”.

“Нек они раде свој посао, ми ћемо свој”, додао је Вучић.

Указао је да грађане Србије занима како напредује економија наше земље, јер од тога зависи њихов живот.

Подели на: