Најновије вести

Вучић о Харадинају: Очекујем само фарсу и представу у Хагу

Председник Србије Александар Вучић истакао је да од позива и појављивања Рамуша Харадинаја пред Специјалним судом у Хагу не очекује ништа, осим фарсе и представе.

 

Гостујући на ТВ Пинк-у Вучић је рекао да од одласка Харадинаја у Хаг не очекује више од представе да је “ОВК штитила људе од ‘српског агресора’ и да су били веома успешни”.Упитан да ли је датум за одлазак Харадинаја у Хаг баш на 20. годишњицу некажњеног злочина у Старом Грацку намерно изабран, Вучић је казао да мисли да Харадинај није повезан само са тим злочином, већ и са многим другим.

“То треба да установе неки други, који раније за то нису имали политичке воље и храбрости да се с тим ухвате у коштац”, указао је председник Србије и додао да је Хашки трибунал, пред којим је Харадинај раније био ослобођен, био политички суд, а да је сада реч о неком другом суду, који је направљен на другачијим правним основама.

Истиче да нема никакву илузију да ће Харадинај веома брзо бити пуштен кући и то можда за дан два, а да ће онда бити већи херој, јер ће рећи како је штитио интересе Албанаца и Косова.

“Очекујем да ће Харадинај, када се врати, наставити да се бави рушењем власти у Србији”, приметио је Вучић.

Што се злочина у Старом Грацком тиче, каже да нема илузија да ће бити истражен, те да се плаши да томе није довољно посвећена пажња.

Подели на: