Најновије вести

Вучић о претњама на протесту: Држава ће на насиље реаговати брзо, ефикасно, одговорно

Држава је не само спремна да се одупре насиљу, него ће реаговати веома ефикасно, брзо, озбиљно и веома одговорно, поручио је председник Александар Вучић, који се састао са челницима МУП-а и безбедносних агенција након претњи које су упућене на протесту испред Председништва.

 

 

 

Александар Вучић је, поводом претњи на протесту испред Председништва, рекао за Пинк да то нису неформалне групе, и да су подржане од стране најмање четири парламентарне странке чији су представници били на протесту.

“Знали су шта раде, све је било планирано”, оценио је Вучић.

Не зна, каже, да ли су они “проруски”, али зна да су “антисрпски, јер све раде против Србије и свог народа”.

Постоје дубоке емоције према Русији и руском народу, истакао је Вучић, али је приметио да им Србија једина није увела санкције.

“Данас нико није измислио карабин”
Вучић је, поводом хапшења две особе код којих је пронађен карабин и које су, како се сумња, кренуле за Београд на јавно окупљање испред зграде Председништва, рекао да то оружје нико није измислио.

“Данас нико није измислио карабин, тај младић који је ухапшен је јавно рекао на испитивању да је пошао на скуп. Моја порука грађанима је да не брину и да ће држава обезбедити мир и безбедност за све њих”, поручио је Вучић.

Што се тиче вечерашњег састанка са људима из служби безбедности, рекао је да су анализирали стање јавног реда им мира, и истакао да су ствари под контролом надлежних и да ће то бити увек.

“Људи треба да буду спокојни, држава неће да дозволи било којим насилницима, уз ма какву политичку или било какву заштиту споља, било са истока или запада, да угрожавају интегритет и уставни поредак Србије”, рекао је Вучић.

У току је, каже, велики светски сукоб. “Моја политика као председника биће да чувам и браним Србију од играрија неодговорних људи и авантуризма”, истакао је Вучић.

“Надлежни државни органи ће реаговати, сви који су претили убиствима и батињањем одговараће према законима Србије”, поручио је Вучић.

“Држава ће реаговати ефикасно и веома одговорно”
Председник Вучић је поручио да држава не само да је спремна да се одупре насиљу, него да ће реаговати “веома ефикасно, веома брзо, веома озбиљно и веома одговорно”.

“Они који мисле да могу да сруше Србију својим неистинама, својим бруталним лажима, они који мисле да могу да сруше једну озбиљну државу претњама са пушком, неколико пушака, својим везама које имају у некој страној земљи, подршком коју у новцу, највише у кешу, добијају од неких странаца, правдајући то великим патриотизмом и да раде много добре ствари за своју земљу, ти да победе Србију не могу никада”, рекао је Вучић.

Истакао је да ће у петак или суботу бити у Минхену, где ће разговарати са највећим светским државницима и да неће имати лаке разговоре.

“Морате да разговарате да не бисте оставили да Курти сам може да говори шта му је воља и да оптужује Републику Србију за све, али после тога долази много добрих вести, нових фабрика које отварамо, будућности за грађане Србије у правом смислу те речи, то нам омогућава веће плате, то нам омогућава већа примања, то нам омогућава веће пензије и никоме нећемо дати да заустави Републику Србију у њеном напретку”, рекао је Вучић.

“За изборе сам увек спреман”
Председник Вучић је поручио да је увек спреман за изборе.

“За изборе, увек сам спреман, увек можемо да проверавамо народну вољу, али Република Србија никоме на свету неће да служи и државно руководство Републике Србије. То је моја порука онима који би требало да су много захвалнији нашој земљи, а и свима другима. Чувајући своју политику, штитећи своју политику, јер ми резервну отаџбину немамо. Ми имамо само једну отаџбину. Имамо само једну отаџбину, то је Србија. И сит сам оних који ми објашњавају ‘ако прихватиш овај пут, онда је Србија на правом путу’, а они други ‘ако прихватиш овај пут, онда је Србија на правом путу’. Само пут Србије је прави пут. Једина земља коју имамо, најлепша на свету и коју никоме од екстремиста нећемо дати”, навео је председник Србије.

Вучић је рекао да за техничке детаље о протесту треба питати Министарство унутрашњих послова и истакао да “људи треба да знају да ће оваквих покушаја бити још много и да ће многи у свету да учине све да униште стабилност Републике Србије”.

“Наш је посао тај да не подлегнемо било каквим притисцима, да водимо своју политику и то ћемо да урадимо. Бавићемо се свим најважнијим могућим стварима. Једном заувек сви морају да науче – у Републици Србији се изборном вољом грађана долази на власт и одлази са власти. Времена када су једне или друге стране службе доводиле или одводиле некога са власти давно су прошла и нажалост, та времена после 2000-их су ову земљу разорила, коштала их стотине хиљада радних места, коштала их уништене привреде, коштала их уништеног националног и политичког достојанства. Такво време се неће више никад вратити”, нагласио је Вучић.

Поручио је грађанима да мирно и спокојно да спавају и да је “држава Србија довољно јака да победи све екстремисте и све оне који би да убијају њене грађане, да се обрачунавају са њеним грађанима”.

“Нашем народу на Косову и Метохији да кажемо да смо са њима. Чуваћемо Косово и Метохију, сачуваћемо нашу Србију”, рекао је Александар Вучић.

Подели на: