субота, 10. јуна 2023. | 02:08
Најновије вести

Вучић објаснио Тајанију ставове Београда поводом ситуације на КиМ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са потпредседником Владе и министром спољних послова Италије Антонијом Тајанијем.

 

 

Председник Вучић је италијанском званичнику, као представнику једне од земаља Квинте, објаснио ставове Београда поводом најновијег развоја ситуације на Косову и Метохији, саопштила је Служба са сарадњу с медијима председника.

Вучић је рекао да ће се Београд, као и до сада, понашати озбиљно и одговорно, поштујући своје обавезе и опредељење да чува мир и стабилност, који Приштина угрожава својим једностраним актима и акцијама.

“Последњи такав неодговоран корак Приштине изазвао је гнев Срба са севера Косова и Метохије”, објаснио је председник шефу италијанске дипломатије Тајанију.

Тајани је рекао да су нарастајуће тензије забрињавајуће, изразивши наду да ће бити сачувани мир и стабилност и да ће Београд томе дати свој допринос. Он је, такође, позвао да се предност да дијалогу.

Председник Вучић честитао је министру Тајанију ступање на одговорну дужност, а овом приликом су двојица саговорника изразили наду да ће њихова сарадња у будућности бити добра, на темељима личног односа изграђеног док је Тајани био председник Европског парламента.

Двојица званичника очекују интензивнији политички дијалог Србије и Италије.

Подели на: