Најновије вести

Вучић отвара јужни крак Коридора 10

Председник Републике Србије Александар Вучић ће сутра присуствовати отварању јужног крака Коридора 10, на траси кроз Грделичку клисуру, саопштила је Прес служба председника.

 

Присуствоваће и премијерка Ана Брнабић и потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Како је предвиђено, Вучић ће том приликом на локацији Косина 2 разговарати са представницима извођача радова, а код тунела Манајле са представницима дипломатског кора, финансијских институција и извођача радова који су радили на овој деоници.

На Платоу испод моста Врла обратиће се грађанима и означити почетак пуштања саобраћаја на јужном краку Коридора 10.

Председница Владе ће код петље Предејане разговарати са представницима извођача радова, председницима управних округа, градоначелницима, председницима општина и привредницима овог краја, док ће се потпредседница Михајловић на локацији Момин камен обратити представницима извођача радова и алпинистима.

Вучић је раније данас рекао да је деоници аутопута кроз Грделичку клисуру од 26,3 километра, претходило отварање деоница од Грабовнице до Грделице од 5,6 километара, затим Владичин Хан – Врање од 28 километара, Левосоје – Српска кућа од 10 километара.

“То су су биле најтеже деонице. То сада изгледа тако величанствено, али када радите вредно и марљиво, резултати говоре о свему”, нагласио је Вучић.

Најавио је да ће отварању јужног крака Коридора 10 кроз Србију присуствовати и премијер Северне Македоније Зоран Заев.

“Мислим да је долазак Заева важна вест и говори о значају Коридора 10”, рекао је председник за РТС, и додао да ће се од Београда до Северне Македоније сада стизати за три сата.

Подели на: