Најновије вести

Вучић: Поносан сам што делегитимишем државност Косова

Председник Србије Александар Вучић каже да изјаве премијера Косова Аљбина Куртија показују да власти Косова никада нису биле заинтересоване за дијалог Београда и Приштине и нагласио да је поносан што делегитимише државност Косова, што ће наставити да ради и у будућности, преноси Б92.

 

 

Вучић је истакао да су изјаве Куртија доказ да политичари са Косова никада нису хтели дијалог.

“Плашим се да он највише воли да разговара са собом. Нека раде шта год хоће и може, само показују да дијалог никад нису хтели”, каже на последње изјаве Аљбина Куртија председник Србије.

Вучић истиче да је поносан на део извештаја Европског парламента о Србији у коме се изражава забринутост у вези са кампањама како би се делиегитимисала државност Косова.

“Пишу да постоји забринутост у вези са кампањама како би се делиегитимисала државност Косова. Ја сам поносан на чињеницу што делегитимишем државност Косова. Наставићу да то радим”, истиче Вучић.

У извештају Европске комисије се позива на регионалну сарадњу, а председник Србије истиче да не жели да верује да ЕП жели да штити тајкуне и организовани криминал.

“Позивају на активну регионалну сарадњу, то је по извештају ЕП за Косово, то је за њих држава. Само када нам говоре о моралу тих људи, да нам кажу шта ти људи траже од Србије”, каже Вучић.

Подели на: