Најновије вести

Вучић предао амбасадору честитку за Путина

Председник Србије Александар Вучић примио је руског амбасадора Александра Боцан-Харченка и предао му честитку за председника Руске Федерације Владимира Путина поводом Дана бранилаца Отаџбине.

 

Амбасадор Боцан-Харченко уручио је Вучићу писмо захвалности председника Владе Руске Федерације Михаила Мишустина, у којем се, између осталог, каже:

“Желео бих да Вам лично захвалим на честитки поводом мог именовања за председника Владе Руске Федерације. Влада Руске Федерације ће наставити заједнички рад усмерен ка развоју читавог комплекса руско-српске сарадње. Убеђен сам да то потпуно одговара дугорочним интересима двеју земаља”, наводи се у писму.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су о актуелним темама и ситуацији у региону, посебно о ситуацији на Косову и Метохији.

Овом приликом саговорници су размотрили и програм предстојећих посета – долазак руског министра спољних послова Сергеја Лаврова у Београд и присуство председника Вучића у Москви, на манифестацији поводом обележавања 75-годишњице Дана победе у Другом светском рату.

Подели на: