Најновије вести

Вучић: Придике нам држе људи осуђени за силовање

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да га не брине што поједини српски политичари са КиМ позивају представнике Српске листе да се “одрекну државе и Вучића”, јер они то, каже, слушају од странаца сваки дан и нико их на то није натерао, већ га брине што им придике држе људи осуђени за силовање.

 

“Лидери нама противничких политичких сранака на КиМ су они који су, и то не Албанци него Срби, силовали две српске девојчице у Грачаници. Реч је о извесном Чичку, који је за то осуђен на седам година робије, а три је одлежао. И тај нам држи придике и соли памет како треба да се понашамо на КиМ”, рекао је Вучић, одговарајући на питања новинара.

Каже су Срби са КиМ чвршћи него што мисле “силоватељи и њихови подржаваоци из Београда”, те их нико неће натерати да се одрекну своје државе.

Упитан да прокоментарише то што се хрватска опозиција током преговарачког процеса никада није жалила Бриселу на своју државу, чак и када је било евидентно да су угрожена права Срба у Хрватској, док се у Србији опозиција свакодневно жали на своју државу, Вучић је одговорио да је то питање националне свести.

“Код нас је у току широки процес националне консолидације, без угрожавања права других, већ подизањем сопствене свести и економски убрзаним развојем. Верујем да ћемо и тај проблем умети да решимо”, подвукао је Вучић.

Подели на: