Најновије вести

Вучић примио амбасадорку Румуније у опроштајну посету

Председник Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадорку Румуније Оану Кристину Попу и захвалио јој на значајном доприносу развоју српско-румунских односа током дипломатског мандата у Београду.

 

Председник Вучић је рекао да Србија веома цени подршку Румуније у процесу придруживања ЕУ, као и конкретну помоћ кроз пренос румунских искустава из тог процеса, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Истакао је захвалност Румунији на принципијелном ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије.

Амбасадорка Попа изјавила је да Србија у Румунији има искреног заговорника проширења Европске уније на регион Западног Балкана, изразивши уверење да је и интерес ЕУ да Србија што пре постане пуноправна чланица.

Председник Вучић и амбасадорка Попа су се сагласили да су Србија и Румунија искрени пријатељи и поуздани партнери, изразивши уверење да ће добри политички односи да буду праћени још бољим економским везама и сарадњом у свим областима од заједничког интереса.

Двоје саговорника су истакли да би од највећег значаја била изградња ауто-пута или брзе саобраћајнице између Београда и Темишвара.

Председник Вучић је нагласио и значај сарадње кроз формат Квадрилатерале, односно Високог савета за сарадњу Србије, Румуније, Бугарске и Грчке, јер тај вид сарадње сматра веома значајним за развој добросуседских односа и промоцију политике мира и стабилности у региону, као и друштвени и економски развој Србије.

Председник Вучић је амбасадорки Попи пожелео много успеха на дужности шефа Делегације ЕУ у Црној Гори, коју ускоро преузима.

Подели на: