Најновије вести

Вучић примио министра правде Индонезије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је министра правде и људских права Републике Индонезије Јасона Лаолија, који му је пренео личну поруку председника Ђока Видода.

 

Уз поздраве, председник Видодо је председнику Вучићу упутио честитке за победу на парламентарним изборима, као и захвалност за допринос изванредној билатералној сарадњи Србије и Индонезије, наводи се у саопштењу из Председништва.

Вучић је рекао да Србија сматра Индонезију важним партнером, чије односе карактерише пријатељство утемељено током стварања и рада Покрета несврстаних земаља.

Председник је захвалио за принципијелан став Индонезије по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије, који посебно долази до изражаја у међународним организацијама. Такође је рекао да Србија подржава Индонезију у заштити територијалног интегритета и суверенитета.

Председник Вучић је изразио подршку народу Индонезије да се што брже избори са изазовима пандемије ковид 19 и врати на пут друштвеног и економског напретка.

Честитао је индонежанском руководству на оствареним резултатима у развоју привреде и изразио интерес за јачање економске сарадње, за коју постоје могућности у области пољопривреде и прехрамбене индустрије, енергетике, грађевинарства, информационих технологија, хемијске, као и наменске индустрије.

Председник Вучић и министар Лаоли су се сагласили да ће унапређење уговорне основе између Србије и Индонезије унапредити сарадњу у различитим областима. Председник Вучић упутио је позив председнику Видоду да посети Србију.

Подели на: