Најновије вести

Вучић: Приштина лагала међународну заједницу да ће суспендовати одлуку о динару, наћи ћемо решење

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да то што Приштина и даље не пушта динар на КиМ показује да су још једном слагали међународну заједницу када су рекли да ће суспендовати одлуку о забрани српске валуте. Истакао је да ће Србија наставити да брине о интересима српског народа на КиМ.

 

 

Александар Вучић, на питање новинара да прокометарише то што Приштина и даље не пушта британској фирми “Хендерсон” да превозе динар на КиМ, навео је да се показало да је био у праву на седници Савета безбедности Уједињених нација.

“Нећу да кукам због спаљивања лутке у Хрватској”
Председник Србије Александар Вучић рекао је, поводом спаљивања лутке са његови, као и ликом Владимира Путина у Хрватској да неће због тога да кука, али и да је неко то урадио у нашој земљи, Србији би се цела Европа, рекао је “накачила на кичму”.

“Са једне стране би неко рекао – жалосно што спаљујте неке људе, њихове лутке. Право да вам кажем нисам био посебно несрећан. Увек ми се чини да правилно изаберу. Био бих љубоморан и завидан да је био неко други од Срба. Кад знам да су ми спаљивали куће, цркву, одакле је мој отац – шта фали, ситница је да спале неку лутку, ништа посебно”, рекао је Вучић.

“Ни до какве суспензије није дошло. Лагали су своје западне партнере да су суспендовали своју одлуку и да ће да пуштају динар – те ће да буде два месеца, те три, те не знам шта. Не пуштају динар да више улази на КиМ. У складу са тим ћемо реаговати и гледати како да помогнемо нашем народу на КиМ”, истакао је Вучић на приказу наоружања у комплексу Нишке тврђаве.

“Наћи ћемо решење”
Председник је указао да показује о “каквим лажовима је реч”, као и чиме су у Приштини спремни да се служе.

“Видећемо каква ће бити реакција оних који су направили приштинску власт и који им помажу да ту и такву накарадну власт одрже. Чекаћемо и видећемо”, рекао је Вучић.

Према речима председника, Срби на КиМ треба да знају да ће Србија водити рачуна и наћи решење.

“Нама је сасвим јасно шта мисле о српском народу, шта им је крајњи циљ и намера према српском народу. У складу са тим, а чувајући мир и слободу, водићемо рачуна о интересима наших грађана”, поручио је Вучић.

“Време је за широки народни покрет”
Председник Александар Вучић рекао је, поводом најаве формирања “Покрета за народ и државу”, да је крајње време да се формира један широки народни покрет, али да ће о томе говорити више наредних дана.

“Мислим да је крајње време и да је право и најбоље време за формирање једног широког народног покрета. Пред нама нису лака времена, судбоносна времена – и за Европу и за свет. Морамо да ујединимо све снаге свих људи који желе добро Србији, без обзира на њихова, не увек истоветна мишљења по различитим питањима”, рекао је Вучић.

Нагласио је да је то његов “покушај да пронађу најбољи одговор за све оне који би споља, изнутра и на сваки други начин да сруше Србију”.

Подели на: