Најновије вести

Вучић Путину: Дан Русије више од празника

Председник Србије Александар Вучић упутио је вечерас писмо председнику Русије Владимиру Путину у коме му је честитао национални празник и поручио да је Дан Русије више од празника и светковина слободарства и независности уз које је руски народ очувао своју државност и утемељио данашњу Русију.

 

Александар Вучић је писмо прочитао на пријему поводом Дана Русије који је организовао одлазећи амбасадор Александар Чепурин.

“Поштовани председниче, драги пријатељу, примите моје срдачне честитке поводом националног празника, уз најбоље жеље за даљи напредак пријатељске Русије и благостање братског руског народа. Дан Русије је више од празника. То је светковина сваког поносног руског грађанина, као и сваког пријатеља Ваше земље, који поштује непролазне вредности слободарства и независности”, истакао је Вучић у писму.

Уз те идеале је, истиче, руски народ кроз историју очувао своју државност, традицију и културу, и утемељио данашњу Русију, која, уз промишљено, пожртвовано и енергично лидерство, иде чврсто утемељеним путем успеха.

“Искрено ме радују достигнућа Русије и руског народа на унутрашњем и међународном плану и, као председник Србије, поносим се блискошћу наших двеју земаља”, навео је Вучић.

Указује да су стратешки партнерски односи Србије и Русије засновани на историјском пријатељству, као и на међусобном разумевању и поштовању, потврђени недавном Путиновом посетом.

“Она је била од великог значаја за даљи развој политичког дијалога и економске сарадње и оставила је траг у нашој заједничкој историји, али и у, слободан сам да кажем, душама српског народа. Уверен сам да ћемо будућност српско-руских односа градити на том темељу, кроз остваривање конкретних заједничких пројеката”, поручио је Вучић у писму руском председнику.

Подели на: