уторак, 21. септембра 2021. | 01:48

Вучић путује у Вашингтон 2.септембра, у делагацији Ђурић, Мали

Председник Србије Алаксендар Вучићу путује у Вашингтон у среду 2. септембра, где га два дана касније чека састанак у Белој кући са представницима Приштине.

 

У делегацији која ће са њим учествовати у разговору са званичницима Приштине, а који је заказао представник Беле куће Ричард Гренел, према Информацијама Тањуга су директор канцеларуије за КиМ Марко Ђурић, министар финасија Синиша Мали, а требало би да буде и председник Привредне коморе Марко Чадеж.

Како је раније најавио председник Вучић, делегација Београда ће имати и одвојене сусрете ша Ричардом Гренелом, као и са саветницима у Белој кући Робертом О”Брајаном и Џаредом Кушнером.

Поводом теме предстојећег састанка, председник Србије је рекао да му је позната агенда за тај састанак и да је само једна тачка била проблематична, али да му искуство говори да се неће зауставити на томе, те да очекује изненађења, јер, како је објаснио, “једина тема кад је реч о Косову и у САД, и свуда, међусобно признање Београда и Приштине”.

Али, како је и раније скренуо пажњу, Београд се најозбиљније припрема за састанак у Белој кући, а председник истиче да не претерује када каже да је десет пута спремнији него Приштина.

“Радимо сваки дан, припремамо се по цео дан”, указао је председник и додао:

“Шта год ко говорио и мислио, ми ћемо бити спремни за све опције. Знамо свако село и сваки споразум, за разлику од оних који долазе а не знају ни које смо све споразуме потписали. Али, ја их никад не потцењујем”, рекао је Вучић.

Он је ових дана, најављујући пут у Вашингтон и притиске које очекује и од којих, упркос преговарачком искуствоу, како је рекао, стрепи, о поручио да, ма колико ће бити тешко, ма колико му била глава на пању или се налазио под уценама и притиском, да ће чувати националне интересе и да ће јавност бити упозната са свиме што се догађа и да ништа неће бити сакривено.

Подели на: