Најновије вести

Вучић разговарао са европарламентарцима

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са посланицима Европског парламента и посредницима у међустраначком дијалогу, који су га обавестили о тренутном стању и резултатима свог досадашњег учинка.

 

 

Вучић је истакао да поштује њихов тежак рад и залагање и да зна да су, као посредници, морали да уваже захтеве свих страна.

Он је посебно нагласио да је унапређење изборних услова сталан процес у свим демократским уређењима, те да су представници свих релевантних институција државе од почетка били спремни да чују конструктивне сугестије како би се на адекватан начин креирала изборна атмосфера, саопштила је прес служба председника Републике.

Саговорници су истакли да је од великог значаја да резултати дијалога буду примењени, те су изразили посебну спремност да помогну у предизборном процесу како би оно што је договорено било и спроведено.

Вучић је изразио уверење да ће предизборни процес бити у складу са највишим демократским стандардима, као и са општом политиком озбиљног и одговорног приступа једном од најважнијих процеса у функционисању државе.

Посредници Европског парламента оценили су досадашњу сарадњу као конструктивну и обавестили председника о будућим корацима.

Подели на: