Најновије вести

Вучић разговарао са Путином: Значајна помоћ стиже у Србију

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са руским председником Владимиром Путином, а након тога објавио да је у разговору потврђено пријатељство и да у Србију стиже значајна помоћ те земље.

 

Председник Вучић захвалио је председнику Путину на томе што, и поред бројних обавеза и кризе која је задесила Русију и свет, мисли на Србију и пријатељски српски народ, саопштила је служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Рекао је да је данашњи разговор потврда изванредних стратешких односа и најближег пријатељства двеју земаља, али и показатељ обостране солидарности и међусобног поверења да заједничким снагама сузбијемо великог, невидљивог непријатеља какав је Ковиђ19.

Председник Путин је изразио солидарност и обећао значајну помоћ и подршку српској држави и грађанима Србије у борби против коронавируса, која ће подразумевати и то да Русија пошаље своје лекаре и стручњаке за дезинфекцију објеката.

Председници Вучић и Путин сагласили су се да су односи Србије и Русије односи искреног поверења.

Двојица државника су нагласили неопходност свог скорог сусрета, и то одмах пошто заједничким снагама победе пандемију Ковиђ19.

Подели на: