Најновије вести

Вучић разговарао телефоном са Меркеловом, с Лајчаком у четири ока

Председник Александар Вучић разговарао је телефоном са немачком канцеларком Ангелом Меркел, а главна тема био је КиМ, односно предстојећи састанци у Вашингтону и Бриселу. Вучић се на маргинама Бледског стратешког форума састао са изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

 

Александар Вучић и Ангела Меркел разговарали су у паузи Бледског стратешког форума, након панела на тему “Европа после Брегзита и Ковида 19” на којем је председник Србије био један од главних говорника.

“Имао сам одличан телефонски разговор са Ангелом Меркел. Захвалан сам немачкој канцеларки на подршци економском и политичком развоју Србије и њеном разумевању наше тешке регионалне политичке позиције”, рекао је Вучић.

Након разговора са Меркеловом, Вучић је на Бледу “у четири ока” разговарао са изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, а главна тема такође су били састанци у Вашингтону и Бриселу.

Састанак делегација Београда и Приштине прво ће се одржати 4. септембра у Вашингтону, а потом и три дана касније у Бриселу.

Вучић посету Словенији завршава састанком са словеначким председником Борутом Пахором, који је у вили “Златорог” на Бледу приредио свечани ручак у част председника Србије.

Подели на: