Најновије вести

Вучић с Фалконијем: Србија за компромис уз националне интересе

Председник Александар Вучић у разговору са амбасадором Француске Жан-Лујом Фалконијем о будућности дијалога Београда и Приштине истакао да увек постоји спремност за налажење компромисног решења и да ће се одазвати позиву из Брисела, али и да је потребно много снаге и енергије да се до компромиса дође, те да ће наша делегација водити рачуна о државним и националним интересима Србије.

 

Вучић је истакао значај који сарадња са Француском има за Србију, и на политичком, и на економском нивоу, и да га радује пажња коју председник Макрон посвећује односима двеју земаља, саопштила је прес-служба председника.

Вучић и Фалкони разговарали су и о билатералним односима, напретку наше земље на европском путу и о ситуацији у региону.

На састанку, којем су присуствовали министри Синиша Мали и Небојша Стефановић, разговарало се о даљем јачању сарадње, посебно у области инфраструктуре и одбране, односно војно-техничке сарадње.

Констатовано је да радови на заједничким пројектима, попут београдског метроа, аеродрома “Никола Тесла”, којим управља француска компанија Ванси, и депоније Винча, у којој учествује француска компанија Суез, прате планирану динамику, али да је добродошла свака могућност да се убрзају активности на њиховој реализацији.

Председник Вучић је изразио очекивање да ће добри економски резултати и услови за улагање довести у Србију још инвеститора из Француске, наводи се у саопштењу.

Подели на: