Најновије вести

Вучић са Алијевим о извозу наоружања и војне опреме

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Републике Азербејџан Илхамом Алијевим о извозу наоружања и војне опреме у тај регион и изразио одлучност наше земље да се не меша у постојеће спорове, поштујући неповредивост граница држава чланица Уједињених нација.

 

Председник Вучић је изразио саучешће због жртава недавног оружаног инцидента на азербејџанско-јерменској граници и нагласио да се Србија залаже за мирно решавање спорова дијалогом, уз поштовање постигнутих договора и без једностраних корака, саопштила је Служба за сарадњу с медијима.

Вучић је Алијеву рекао да Србија веома цени пријатељство и успостављено стратешко партнерство са Азербејџаном и да се нада јачању сарадње, а на основама Акционог плана, који су потписали председници Вучић и Алијев.

Зато је још једном упутио позив азербејџанском колеги да посети нашу земљу, а датум посете биће договорен у наредном периоду.

Да би посета била што боље припремљена, председник Вучић ће у Баку послати свог специјалног изасланика, наводи се у саопштењу.

Подели на: