Најновије вести

Вучић са америчким сенатором Стивеном Дејнсом

Председник Србије Александар Вучић састао се са америчким сенатором Одбора за енергетику и природне ресурсе Стивеном Дејнсом. Вучић је током разговорао истакао да су за Србију односи и сарадња са САД од највеће важности.

 

 

Александар Вучић је сенатору Дејнсу представио актуелна кретања у региону, истакавши да Србија на Западном Балкану промовише позитивну агенду сарадње, као предуслова за мир и стабилност, наводи се у саопштењу службе за сарадњу са медијима председника.

“Примио сам америчког сенатора Стива Дејнса, нећете веровати, он је из Београда, али Београда у Монтани. Тај град је добио име по Србима који су ту градили пругу и нову станицу назвали у част свог завичаја. Имали смо добар разговор о свим важним питањима”, написао је председник Србије на Инстаграм налогу будућностсрбијеав.

Вучић је истакао да САД својим инвестицијама умногоме доприносе напретку наше економије и изразио наду у долазак нових америчких инвеститора.

Двојица саговорника су разговарала о различитим актуелним глобалним питањима, укључујући и енергетску безбедност, каже се у саопштењу.

Подели на: