Најновије вести

Вучић са Боцан-Харченком: Висок степен билатералне сарадње

Председник Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко констатовали су да су Србија и Русија и у протеклом периоду, упркос тешкоћама које је донео коронавирус, потврдиле висок степен билатералне сарадње.

 

На састанку су изразили очекивање да у наредном периоду дође до повећања робне размене, да буду завршени текући и покренути нови заједнички енергетски и инфраструктурни пројекти, као и да се и даље јача сарадња у области технолошког развоја и иновација, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су изразили задовољство што ће ускоро бити положени последњи делови пруге од Београда до Новог Сада, јер тај пројекат доноси значајне промене у функционисању железничког саобраћаја у нашој земљи.

Двојица саговорника су разговарали о ситуацији у региону, посебно у вези са последњим забрињавајућим догађајима у Босни и Херцеговини. Констатована је потреба да буду обезбеђени мир и стабилност.

Александар Боцан-Харченко је овом приликом још једном изразио саучешће поводом смрти амбасадора Србије у Русији Мирослава Лазанског, истичући његове заслуге за развој српско-руских односа.

Подели на: