среда, 22. септембра 2021. | 11:02

Вучић са Чепурином: Тешки дани за Србе

Председник Александар Вучић разговарао је са амбасадором Русије Александром Чепурином о најновијим провокацијама Приштине, насиљу над Србима на Косову и Метохији, као и о случају руског држављанина, сарадника Унмика, саопштила је прес-служба председника.

 

Александар Вучић је рекао да су претходна два дана била веома тешка за Србе на КиМ и Србију, а да сви потези Приштине указују на то да неће ништа лакше бити ни у будућности.

Изразио је жаљење што је овом приликом повређен и руски држављанин Михаил Красношчеков, службеник Уједињених нација, коме је пожелео брз опоравак.

Председник је рекао да ће Србија истрајати у одбрани својих државних и националних интереса, а пре свега свог народа на Косову и Метохији.

Вучић је и овом приликом захвалио Русији на помоћи у заштити територијалног интегритета и суверенитета наше земље, наводи се у саопштењу прес-службе председника Србије.

Амбасадор Чепурин је рекао да Русија одлучно осуђује несумњиву провокацију косовских власти, која је, како је рекао, “одраз ароганције и бахатости приштинских власти”, и тражи пуну истрагу, као и казну за починиоце.

Навео је да је са захтевима Русије упознат генерални секретар УН, као и Мисија УН на КиМ.

Амбасадор је рекао да ће Русија наставити са активном подршком Србији у заштити територијалног интегритета и суверенитета, посебно у међународним организацијама.

Подели на: