Најновије вести

Вучић са директором Светског економског форума о Давосу и ситуацији у региону

Председник Александар Вучић примио је регионалног директора Светског економског форума Мирека Душека, у оквиру припрема за годишње заседање тог Форума у Давосу.

 

 

Вучић је истакао значај који сарадња са Светским економским форумом има за Србију, с обзиром на остварене контакте са бројним личностима од утицаја на светској политичкој и пословној сцени током годишњих заседања у Давосу, као и непроцењиво знање и искуство које преносе учесници из различитих делова света, што је нашој земљи донело много користи, посебно у области економије.

Душек је честитао на економским резултатима Србије, уз позитивне оцене активностима наше земље у области дигитализације. Изразио је очекивање да ће околности да дозволе да годишње заседање у Давосу следећег јануара буде одржано по плану и да ће председник Вучић учествовати, као и ранијих година, посебно на панелу о Западном Балкану.

Тим поводом двојица саговорника су размотрили актуелну ситуацију у региону.

Вучић је представницима Светског економског форума изразио захвалност за помоћ у оснивању националног Центра за четврту индустријску револуцију,као дела светске мреже тих центара, која је направљена са циљем да обезбеди сарадњу држава и компанија у развоју и примени технологије у јавном интересу.

Подели на: