Најновије вести

Вучић са Додиком: Везе Србије и РС никад нису биле снажније

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Београду са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком. Договорена је подршка Републици Српској, и економска, и у свим другим областима, каже Вучић.

 

 

Везе Републике Србије и Републике Српске никада нису биле снажније и нико никада неће моћи да их поремети, навео је председник Србије Александар Вучић на Инстаграму уз фотографију са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

“Разговарали смо о свим важним питањима, разумели тежину позиције у којој се српски народ данас налази и договорили подршку Србије Републици Српској, како економску, тако и у свим другим областима. Мир и стабилност региона су суштински интерес Србије и Српске, као и јединствен став о важним политичким питањима за Западни Балкан, али и Европу”, написао је Вучић.

Како је наведено на Инстаграм налогу председника Србије, Додик је Вучићу пренео да се на њега и Републику Српску врше велики притисци у вези са унутрашњом политичком ситуацијом у БиХ.

Вучић рекао да Србија неће, и не може, да прихвати примену Бонских овлашћења, нити увођење санкција руководству Републике Српске. Поручио је и да ће радити на даљој помоћи народу РС, уз поштовање интегритета Српске у оквиру БиХ.

Вучић и Додик договорили су да по формирању нове Владе Србије, прва заједничка седница буде одржана у Бањалуци.

Подели на: