Најновије вести

Вучић са Фабрицијем и шефом ЕИБ за Западни Балкан о инфраструктурним пројектима

Председник Александар Вучић састао се са шефом Делегације Европске уније у Србији амбасадором Семом Фабрицијем, у пратњи шефа представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан, Алесандра Брагонција, са којима је разговарао о инфраструктурним пројектима у Србији.

 

Током сусрета, председник Вучић и амбасадор Фабрици разговарали су о пројектима из области путне, железничке и гасне инфраструктуре, које ће финансирати Европска унија уз подршку Европске инвестиционе банке, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Два саговорника су позитивно оценила досадашње резултате у области транспортне и гасне инфраструктуре. Посебно су разматрали расписивање тендера за извођење радова на првој деоници Ауто-пута мира (Ниш-Плочник), чија изградња се очекује почетком лета, као и избор извођача радова за гасни интерконектор Србија – Бугарска до септембра.

Двојица саговорника посебно су истакли значај изградње стратешког пружног правца Београд – Ниш – Прешево, продужетка Трансевропске транспортне мреже (ТЕН-Т).

Амбасадор Фабрици је подсетио да је Економско-инвестиционим планом за Западни Балкан Европска унија обезбедила девет милијарди евра бесповратних средстава за регион Западног Балкана за приоритетне инвестиционе пројекте у кључним областима транспорта, енергетике и зелене и дигиталне транзиције, којима ће се створити одржив раст и нова радна места.

 

Подели на: