Најновије вести

Вучић са Грушком о сарадњи Србије и Русије и помоћи током пандемије

Председник Србије Александар Вучић састао се са замеником министра иностраних послова Руске Федерације Александром Грушком, са којим се сагласио да је свака посета руских званичника потврда високог степена међусобног разумевања и сведочанство добре српско-руске сарадње.

 

Председник Вучић је изразио наду да бисмо могли да договоримо посете високих руских званичника, укључујући и посету председника Путина, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Заменик шефа руске дипломатије Грушко је, као најближи сарадник министра Лаврова, изнео уверавања о даљем унапређењу иначе блиске сарадње двеју земаља.

Осим о билатералним односима и будућим заједничким пројектима, председник Вучић и заменик шефа руске дипломатије Грушко разговарали су и о ситуацији у региону и, с тим у вези, о току дијалога Београда и Приштине.

Вучић је истакао да је наша делегација имала тежак дан у Бриселу, али је чврсто заступала државне и националне интересе борећи се за политички компромис.

Захвалио је на активној подршци Русије у одбрани целовитости и независности Србије у међународним форумима.

Такође, захвалио је на помоћи Русије током пандемије ковида 19 и за испоруке вакцине “Спутњик В”, а посебно за заједничку производњу тих вакцина у Институту “Торлак”, чији је пробни рад званично покренуо са председником Путином.

Подели на: