Најновије вести

Вучић са Гутересом о горућим питањима безбедности и опстанка српског народа на КиМ

Председник Србије Александар Вучић састао се у Њујорку с генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутересом са којим је сумирао главне поруке са седнице Савета безбедности о ситуацији на Косову и Метохији.

 

 

Председник Србије написао је на Инстаграм профилу будуцностсрбијеав да је са генералним секретаром УН разменио мишљење о актуелној глобалној ситуацији, као и о значају Уједињених нација у геополитичкој арени.

“Срдачан сусрет са Антониом Гутересом и сумирање главних порука јучерашње седнице, као и значаја отворене дебате о горућим питањима безбедности и опстанка српског народа на Косову и Метохији.

Разменили смо мишљења и о актуелној глобалној ситуацији, као и о значају УН у геополитичкој арени, као кровног форума у којем треба расправљати о свим релевантним темама од значаја за будућност свих нас”, написао је председник Србије.

Вучић се састао са генералним секретаром УН током боравка у Њујорку.

Председник Србије учествовао је у Њујорку на ванредној седници Савета безбедности УН посвећеној ситуацији на Косову и Метохији.

Вучић је после седнице поручио да је задовољан оним што је чуо и истакао да су поруке Србије биле садржајне, јасне, одговорне и озбиљне.

Подели на: