Најновије вести

Вучић са Харченком о посети Москви и разговору с Путином

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком о припремама за предстојећу посету Руској Федерацији и састанку са председником Владимиром Путином, као и о заједничким српско-руским пројектима и актуелним регионалним и глобалним питањима.

 

 

Вучић је истакао колико је важна његова предстојећа посета Москви, имајући у виду углед и утицај Русије и председника Путина на светској политичкој сцени, као и у светским економским токовима, саопштила је прес служба председника Републике.

Амбасадор Боцан-Харченко је рекао да је уверен да ће и ова посета бити успешна, као и све претходне, с обзиром на пријатељске односе и добру сарадњу две земље.

Саговорници су оценили да се предстојећом посетом председника Вучића наставља изузетан политички дијалог Србије и Русије, који је из године у годину све интензивнији, те да представља израз обостране жеље за свестрани напредак сарадње између две земље.

Вучић је рекао да Путин разуме положај Србије и поновио захвалност за подршку по питању Косова и Метохије, односно територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Вучић и Боцан-Харченко разговарали су о активностима након одржане седнице Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу и посете потпредседника руске Владе Јурија Борисова.

Председник Србије је нагласио да се реализација заједничких инфраструктурних и енергетских пројеката реализује у складу са роковима, те да се паралелно ради и на другим конкретним предлозима за ближу сарадњу у бројним областима од обостраног интереса.

Осим о билатералним односима, Вучић и Боцан-Харченко разговарали су и о актуелним питањима у региону и свету, додаје се у саопштењу.

 

Подели на: