Најновије вести

Вучић са Јенчом о улози Уједињених нација у очувању мира на КиМ и формирању ЗСО

Председник Србије Александар Вучић примио је Мирослава Јенчу, помоћника генералног секретара УН за Европу, Централну Азију и Америку, и изразио забринутост због наставка једностраних потеза Приштине, којима се врши константан притисак на српско становништво.

 

 

“Отворено са Мирославом Јенчом о улози УН у стабилизацији прилика и очувању мира у региону, али и на глобалном плану. Детаљно сам информисао уваженог саговорника о ситуацији на Косову и Метохији и изразио забринутост због наставка једностраних потеза Приштине, који за циљ имају константан притисак на српско становништво, уз грубо кршење свих права која представљају и темељне вредности самих Уједињених нација”, објавио је Александар Вучић на Инстаграму.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Председник Вучић је нагласио да је у том смислу посебно истакао потребу за што хитнијим формирањем Заједнице српских општина и стриктно испуњавање обавеза из Бриселског споразума, које Приштина избегава већ дуже од 10 година.

“Нагласио сам критични значај поштовања Резолуције 1244 СБ УН и кључну улогу УНМИК у складу са мандатом који је овој мисији поверен у циљу очувања мира, али и заштите права Срба и неалбанаца на Косову и Метохији, у чему ћемо, као и до сада, пружати сву неопходну помоћ и подршку”, навео је Вучић.

Подели на: