Најновије вести

Вучић са Клугеом о сарадњи Србије и СЗО

Председник Александар Вучић састао се са директором Регионалне канцеларије Светске здравствене организације за Европу Хансом Клугеом и истакао де је Србија у последњих десет година изградила велики број савремених болница и набавила најмодернију опрему за здравствене установе широм земље.

 

 

Сада је време да се снажно усмеримо на организацију и унапређење квалитета здравствене заштите, јер је она најважнија за наше грађане”, написао је Вучић на инстаграм налогу будуцностсрбијеав.

Додао је да је са Клугеом разговарао о обиму будуће сарадње на интегрисаном моделу примарне здравствене заштите, као и на јачању отпорности целокупног здравственог система наше земље, јер су њихова искуства у овим областима од немерљивог значаја за Србију.

“Ми настављамо убрзано да радимо и на унапређењу приступа здравству кроз електронске системе, као и на јачању капацитета свих наших здравствених институција, али и на постизању сарадње у одржавању континуираног и стабилног снабдевања лековима имајући у виду изазове на глобалном тржишту снабдевања лековима”, написао је Вучић.

 

Подели на: