Најновије вести

Вучић са Кофодом о интензивирању политичког дијалога Србије и Данске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је министра спољних послова Краљевине Данске Јепеа Кофода и том приликом рекао да га радује интензивирање политичког дијалога Србије и Данске, о чему сведочи и ова посета.

 

Александар Вучић и Јепе Кофод су разговарали и о ситуацији у региону Западног Балкана.

Председник Вучић је истакао неопходност очувања мира и стабилности, а министар Кофод је поздравио иницијативу Опен Балкан, с обзиром на традицију регионалне сарадње међу скандинавским земљама.

Двојица саговорника су такође размотрили актуелне глобалне изазове, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника.

Председник Вучић је истакао да Србија може много да научи од Данске, посебно у областима кључним за европске интеграције.

Захвалио је Данској за континуирану подршку Србији у преговарачком процесу за чланство у Европској унији и навео да се веома озбиљно спроводе реформе у области владавине права.

Председник Вучић је изразио наду да ће постојећи добри показатељи стања српске економије допринети већем интересовању данских компанија за улагања, јер би њихов долазак много значио за развој предузетничког духа и радне етике код нас.

Министар Кофод је овом приликом похвалио импресиван раст српске економије и указао на велике могућности за продубљивање економске сарадње, али и веза у другим областима попут културе и образовања. Шеф дипломатије Данске је такође поновио подршку европском путу Србије.

Подели на: