Најновије вести

Вучић са Лајчаком и Палмером у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић састао се у Бриселу са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и замеником помоћника државног секретара САД и специјалним представником за Западни Балкан Метјуом Палмером.

 

Састанак се одржава у здради Мисије Републике Србије при ЕУ, а разговара се о до сада постигнутом и наредним корацима у нормализацији односа Београда и Приштине.

Тим састанком председник Вућић започео је своју дводневну радну посету Бриселу у који је стигао јутрос директно из Вашингтона.

Предвиђено је да се председник Србије током боравка у Бриселу састане са и председавајућим Спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвидом Макалистером и комесаром за проширење ЕУ Оливером Вархејијем.

Сутра од 11 часова председник Александар Вучић предводиће делегацију Србије у разговорима о нормализацији односа између Београда и Приштине која се одржава на високом политичком нивоу уз посредство шефа дипломатије ЕУ Жосепа Бореља и специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчка.

Подели на: