Најновије вести

Вучић са Лајчаком о наставку дијалога Београда и Приштине

Председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком.

 

 

Вучић и Лајчак састали су се у згради Председништва на Андрићевом венцу.

Лајчакова посета Београду, а затим и Приштини, долази након дебате Савета ЕУ о дијалогу, али и након још једне неуспешне рунде разговора Београда и Приштине у Бриселу.

Како је Тањугу речено у Бриселу, Лајчак ће покушати да процени могућности за напредак у дијалогу и сврсишодан састанак Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија до краја ове године и пренети поруку шта ЕУ и земље чланице очекују од наставка разговора о нормализацији односа две стране.

Лајчак је у понедељак у Бечу разговарао са Куртијем о тренутној ситуацији и напретку дијалога који помаже ЕУ.

“Имали смо детаљан разговор о стању и даљим корацима у дијалогу коме посредује ЕУ”, написао је Лајчак на свом Твитер налогу.

Министри ЕУ позвали су прошле недеље Београд и Приштину на “конструктиван ангажман” и постизање “позитивних резултата” уз инситирање на “примени још неиспуњених обавеза из дијалога”.

Шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ том приликом је позвао Вучића и Куртија на “састанак на високом политичком нивоу пре краја године”.

Подели на: