Најновије вести

Вучић са министром УАЕ о ситуацији на КиМ, сарадњи и геополитици

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са државним министром за одбрану Уједињених Арапских Емирата Мухамедом бин Мубараком Бин Фадалом Ал Мазруије о ситуацији на КиМ, те о кретањима у региону Западног Балкана, а разговарали су и о јачању војне сарадње.

 

 

Александар Вучић је на састанку са министром УАЕ исказао посвећеност Србије да “заједно са пријатељима и партнерима настави да ради на решавању изазова и претњи регионалном и међународном миру и безбедности”.

Вучић је у објави на Инстаграм налогу будуцностсрбијеав истакао да је са Ал Мазруијем разговарао и о сложеним геополитичким приликама, глобалним безбедносним изазовима, али и о јачању војнотехничке сарадње између Србије и УАЕ.

“Нагласио сам потребу за континуираном сарадњом и координацијом и у областима као што су борба против тероризма, сајбер безбедност и регионална стабилност, поготово имајући у виду опште усложавање ситуације у свету. Једна од тема разговора била је и конкретизација планова о којима је било речи прошле године током међународног сајма ИДЕX 2023, као и бројни типови наоружања које производи српска војна индустрија, а за коју су Емирати исказали интерес”, навео је Вучић.

Напоменуо је да Србија придаје посебан значај партнерству и пријатељским везама са УАЕ и захвалио се шеику Мухамеду бин Заједу који је лично допринео нераскидивим билатералним и економским везама.

“Замилио сам министра Ал Мазруија да шеику пренесе моје срдачне поздраве уз увек отворен позив да поново посети Србију”, наводи се у облави председника Србије.

 

Подели на: