Најновије вести

Вучић: Са надом очекујем састанак са Путином

Председник Србије Александар Вучић састао се са замеником министра спољних послова Руске Федерације Александром Грушком. Вучић је рекао да са великом надом очекује предстојећи састанак са Путином у Сочију.

 

Александар Вучић и Александар Грушко су разговарали о билатералним односима двеју земаља, посебно у светлу припрема за радну посету и састанак са председником Путином 4. децембра.

Заменик руског министра спољних послова Грушко пренео је председнику Вучићу поздраве председника Путина, премијера Медведева и министра Лаврова, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника.

Вучић је рекао “да са великом надом очекује предстојећи састанак у Сочију”, што ће бити његов трећи овогодишњи састанак са председником Путином.

Истакао је, такође, да је за њега тај сусрет од изузетног значаја, као прилика за садржајан разговор и размену ставова о глобалним и регионалним питањима, као и најважнијим питањима српско-руске сарадње, посебно економске.

Председник Вучић је захвалио Русији за разумевање наших државних и националних интереса, као и за активну подршку у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије, посебно у међународним организацијама. Он је, такође, захвалио руским званичницима што често посећују Србију, јер то говори о жељи Русије да одржава блиске односе са нашом земљом.

Двојица саговорника су констатовали да реализација договорених пројеката, нарочито у области енергетике, као и саобраћајне инфраструктуре и високих технологија, добро напредује.

Председник Вучић и заменик шефа руске дипломатије Грушко разговарали су и о регионалној ситуацији, изразивши наду да ће на Западном Балкану бити сачувани мир и стабилност.

Председник Вучић је нагласио да Србија остаје верна својој политици војне неутралности, што ће јасно и недвосмислено потврдити усвајањем одговарајућих стратешких докумената, наводи се у саопштењу.

Подели на: