Најновије вести

Више рада и више јединства чиниће Србију бољом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са Његовом светошћу патријархом српским господином Иринејом.

 

Председник Вучић и патријарх Иринеј су у срдачном и отвореном разговору разговарали о темама које су од значаја за државу Србију и Српску православну цркву, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника Републике.

Вучић је, истиче се, информисао патријарха о актуелној политичкој ситуацији и све озбиљнијем привредном напретку Србије, који је резултат спроведених фискалних реформи.

Двојица саговорника сагласни су да је више рада и више јединства оно што ће увек давати значајно веће резултате на свим пољима, те Србију чинити бољом и организованијом државом за све њене грађане.

Његова светост патријарх захвалио је председнику на његовој личној и несебичној посвећености и помоћи коју је држава обезбедила за завршетак радова на Храму Светога Саве на Врачару, напомиње се у саопштењу.

Патријарх је информисао председника Вучића о текућој фази завршних радова на Храму и жељи да до краја наредне године Храм буде завршен и освећен.

Председник Вучић је рекао да ће држава наставити да помаже завршетак радова и да ће завршен Храм бити један од најпрепознатљивијих симбола Србије.

Састанку су присуствовали епископ бачки Иринеј, ремезијански Стефан, старешина Храма Светог Саве, генерални секретар председника Републике Никола Селаковић, шеф кабинета председника Републике Ивица Којић и лични секретар патријарха Дејан Накић.

Подели на: