Најновије вести

Вучић са председником парламента Мађарске: Односи двеју земаља на највишем нивоу у историји

Председник Александар Вучић примио је председника Парламента Мађарске Ласла Кевера, са којим се сагласио да су односи двеју земаља на највишем нивоу у историји, засновани на међусобном разумевању и поверењу.

 

Председник Вучић је изразио очекивање да ће тај висок ниво односа бити потврђен успостављањем стратешког партнерства. Такође је захвалио на снажној подршци Мађарске европским интеграцијама Србије, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Вучић је подржао парламентарну сарадњу двеју земаља и изразио задовољство потписивањем Оквирног споразума о партнерству мађарског Парламента и наше Народне скупштине.

У разговору је истакнут значај инфраструктурног повезивања и пројеката попут модернизације пруге БеограђБудимпешта и реконструкције пруге Суботица-Сегедин, као и повезивање гасне инфраструктуре.

Председник Парламента Мађарске Кевер је захвалио на свему што се у Србији ради у циљу унапређења положаја мађарске националне мањине, те су двојица саговорника констатовали да је она, уз српску заједницу у Мађарској, својеврстан мост између две земље.

Мађарски званичник је такође истакао улогу Србије у очувању мира и стабилности у региону, што је од значаја и за његову земљу.

Подели на: