Најновије вести

Вучић са председником Велике народне скупштине Турске: Интезивна сарадња две земље

Председник Александар Вучић примио је председника Велике Народне скупштине Турске Мустафу Шентопа, који је пренео поздраве председника Реџепа Тајипа Ердогана и констатовао да је управо добар однос двојице шефова држава допринео да односи Србије и Турске буду на историјски највишем нивоу.

 

 

Вучић је констатовао да билатералне односе одликује интензиван политички дијалог и све израженија економска сарадња, посебно кроз инвестиције компанија из Турске, као и учешће у различитим инфраструктурним пројектима у Србији.

Председник турске Скупштине Шентоп је додао да се нада да турске компаније на најбољи начин доприносе расту српске економије.

На састанку је изражено очекивање да ће околности ускоро да дозволе одржавање нове седнице Високог савета за сарадњу Србије и Турске, јер те седнице увек дају снажан замајац сарадњи у различитим областима.

Двојица саговорника су се сагласили да је и сарадња парламената Србије и Турске значајна подршка развоју билатералних односа. Они су се такође сагласили да је веома важно да обе земље доприносе одржавању мира и стабилности у региону.

Подели на: