Најновије вести

Вучић са Шојгуом

Председник Србије Александар Вучић састао се са руским министром одбране Сергејом Шојгуом. Вучић је за Шојгуа приредио ручак, како је раније најављено.

 

Ручак председника Александра Вучића и руског министра одбране Сергеја Шојгуа трајао је три сата и протекао је у искреном и пријатељском разговору, сазнаје Тањуг.

Током састанка Вучић је Шојгуу поклонио ловачку пушку “Црвена застава”, док је руски министар Вучићу поклонио брошуру са његовим цртежима, графикама и радовима у дрвету.

Осим Вучића и Шојгуа, састанку су присуствовали министри одбране и спољних послова Александар Вулин и Ивица Дачић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко и војни званичници Србије.

Министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Шојгу борави у званичној посети Србији на позив српског колеге Александра Вулина.

Вулин и Шојгу су претходно положили на Спомен-гробљу ослободиоцима Београда капсулу са земљом из Русије, а на месту будуће скулптурно-архитектонске композиције “Вечна ватра”, чиме је и означен почетак њене изградње.

Подели на: