Најновије вести

Вучић: САД су једина црква којој се Албанци моле

Председник Александар Вучић је, реагујући на изјаву америчког званичника при мисији ОЕБС-а да су САД поздравиле акцију косовских специјалаца на северу КиМ, оценио да је “то била антикоорупцијска акција колико су против корупције оријентисани Харадинај и Тачи”.

 

Александар Вучић је оценио да је Приштини очигледно важно да их америчка мисија при ОЕБС-у похвали за антикорупцијску акцију, приметивши да је “то била антикоорупцијска акција колико су против корупције оријентисани Харадинај и Тачи”.

Албанци, приметио је, имају само једну цркву којој се моле, а то су САД.

Претходно је Лејн Дарнел Бал, амерички званичник при седишту Мисије ОЕБС-а у Бечу, изјавила да су САД поздравиле недавну акцију косовске полиције која је резултирала хапшењем десетине службеника разних националности осумњичених за кријумчарење и друга слична дела.

Како су пренели приштински медији, Бал је то изјавила уочи сталног заседања Савета ОЕБС-а у Бечу, уз напомену да полицијска акција није била само на северу, већ на целом Косову, а у настојању да се изборе с корупцијом и да утичу на јачање владавине права.

“САД поздрављају напоре Владе Косова у спровођењу закона у борби против корупције и јачању владавине права. Акција Полиције Косова 28. маја била је покушај да се то управо и уради. Власти су ухапсиле особе осумњичене за умешаност у кријумчарење и организовани криминал”, наведе приштински медији.

Подели на: